Nå er det mulig å studere til å bli sivilingeniør ved masterstudiet i energi og miljø i bygg på OsloMet storbyuniversitetet. Fagsammensetningen og opptakskravene er nylig tilpasset kravene til tittelen sivilingeniør.
Vi har gjort dette etter et sterkt ønske fra bachelorstudenter som ønsker sivilingeniørtittel uten å måtte dra til NTNU, sier studieleder Heidi Liavåg, som håper dette kan bidra til økt rekruttering til studiet.
Sivilingeniørtittelen gir ytterligere motivasjon til å søke på masterstudiet, og er et incentiv til å fortsette på master etter bachelor, sier Jonathan Lundblad, leder for ingeniørstudentenes organisasjon ved OsloMet, Oslo Tekniker Samfund.
I bransjen er sivilingeniør-tittelen fortsatt mye brukt, og vi gleder oss over at studenter ved masterstudiet i energi og miljø i bygg får konkurransefortrinnet som følger med tittelen, sier Lundblad.
Må ha bachelorgrad i ingeniørfag
Studenter må ha bachelorgrad ingeniørfag for å bli tatt opp, og nå er kravene til fagsammensetning spisset for å få tittelen sivilingeniør, i tillegg til å bli masterkandidat. Som tidligere kreves det minst 25 studiepoeng i matematikk, og minst 5 studiepoeng i statistikk. I tillegg kreves det nå minst 7,5 studiepoeng i fysikk, og til sammen minst 20 studiepoeng ingeniørfag i termodynamikk, strømningsteknikk, varmetransport, varme- og kjøleteknikk, VVS, energiteknikk, automatisering, byggeteknikk, bygningsfysikk eller inneklima. Søkerne rangeres etter karaktergjennomsnitt på bachelorgrad. Fra før kan OsloMet gi sivilingeniørtittel til kandidater på masterstudiet i bygg- og konstruksjonsteknikk. Institutt for bygg- og energiteknikk har i tillegg til de to masterstudiene også et ingeniørstudium (bachelor) i energi og miljø i bygg og et byggingeniørstudium.Masterstudiet i energi og miljø i bygg
På masterstudiet i energi og miljø i bygg får studentene spisskompetanse i hvordan nye og eldre bygg kan gjøres mer energieffektive med nye byggemetoder og ny teknologi. De får en dyptgående ingeniørfaglig kompetanse om energioptimal utforming av installasjoner som bidrar til godt inneklima i bygg, som ventilasjon, solavskjerming, varme- og kjølesystemer. I tillegg lærer de om hvordan et bygg møter menneskelige behov, som betydningen av et godt inneklima for helse. Sivilingeniør er en beskyttet tittel. En sivilingeniør må ha mastergrad i teknologiske fag, og det er bestemte krav til fagsammensetningen. Sivilingeniører utvikler teknologiske løsninger, og jobber med forskning, undervisning, prosjektarbeid og ledelse.Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her