Videreutdanningen i sirkulær bygningsforvaltning ved OsloMet er utviklet for dem som ønsker mer yrkeskompetanse i planlegging og forvaltning av tilpasningsdyktige bygg.
Utdanningen omfatter tekniske, økonomiske, miljømessige og sosiale aspekter ved byggeprosjekter, blant dette den nyeste kunnskapen om ombruk gjennom ombygging eller transformasjon av bygg, og gjenbruk av byggematerialer.
Rask teknologisk utvikling, samt stadig nye regler, direktiver, standarder og politiske målsettinger som krever mer kunnskap om bærekraftig design og oppgradering av eksisterende bygg, bidrar til å gjøre dette studietilbudet svært relevant i forbindelse med det grønne skiftet.
Videreutdanningen gir 10 studiepoeng, og starter våren 2025.
Den er organisert med to fysiske samlinger på Pilestredet campus i Oslo, samt to digitale samlinger, og er derfor godt tilpasset de som er i arbeid.
Foreleserne er erfarne ingeniører og arkitekter i byggenæringen. Undervisningen er delvis case-basert for å gi mest mulig praktisk mestring.
Det blir mulig å søke fra 15. september, og søknadsfristen er 15. oktober.
Opptakskravet er generell studiekompetanse, men det er en fordel å ha
- toårig fagskole innen elektro, bygg eller klima, energi og miljø i bygg (KEM), eller utdanning som arkitekt, ingeniør, eiendomsforvalter eller fagskolelærer
- minst to års arbeidserfaring og innsikt i eiendomsforvaltning
Mer informasjon om videreutdanningen i sirkulær bygningsforvaltning (oslomet.no).