Blant annet er det blitt stadig mer vanlig at hotellgjester kan styre varme, kjøling og ventilasjon via TV-skjermen på hotellrommet. For å få til dette må de ulike anleggene være integrert og linket opp mot TV-systemet på hotellet. Slike løsninger krever et bevisst fokus på ITB for å bli vellykket.
I tillegg til integrerte løsninger som gjestene kan ta i bruk direkte, er de tekniske anleggene (lys, varme, kjøling, ventilasjon etc) på mange hoteller koblet opp mot hotellets bookingsystem. Dette gjør det mulig å sette deler av hotellet, for eksempel en fløy, i dvalemodus i tider når belegget er lavt.
Kunder som da booker vil automatisk bli tildelt rom kun i de delene av hotellet som er i bruk. På den måten kan driftskostnadene holdes nede til et minimum.
Et slikt integrert system vil også gjøre det mulig å sette et rom i stand-by modus i det kunden foretar en booking og blir tildelt et konkret rom. Når hotellgjesten så sjekker inn, settes rommet til aktiv modus.
Slike løsninger er svært effektive når de er godt planlagt og vel gjennomført, men forutsetter at ITB-rollen er blitt ivaretatt.
Kilde: Integra
I moderne hoteller kan gjestene ta i bruk de tekniske anleggene, slik som lys, varme, kjøling, ventilasjon etc.
Hoteller foregangsbedrifter for smarte løsninger
Hotellbransjen har vært en foregangsbransje når det gjelder fokus på energieffektivisering, styrbare anlegg og integrasjon. Derfor finnes det også mange gode eksempler på mulighetene knyttet til bruk av ITB i hotellbransjen.
Denne artikkelen er over 8 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.