Kultur- og idrettsbygg Oslo KF har inngått kontrakt med Bright Norway AS om AV-utstyr til det nye Munchmuseet i Bjørvika.
Det nye Munchmuseet skal levere kunst- og kulturopplevelser av høy kvalitet og dette skal også gjenspeiles i installasjoner og AV-utstyr. Vi er glad for å ha med oss Bright på laget, sier Eli Grimsby direktør for Kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune.
Vi i Bright er både stolte og glade for å bli tildelt en slik prestisjefylt kontrakt, og vi ser frem til å være med å bidra til den fremtidige publikumsopplevelsen i dette fantastiske bygget. Leveransen er en av de mest omfattende Bright har inngått avtale om så langt, og vil speile både spiss og bredde av vår tverrfaglige kompetanse, sier Jan-Inge Ingebrigtsen daglig leder Bright Norway.
Det nye Munchmuseet inneholder blant annet 11 utstillingssaler, undervisningsrom, bibliotek, to saler til konserter og arrangementer, et lite amfi med glassvegger der det er mulig å vise film eller presentasjoner, et stort og åpent torg med en rekke publikumsfunksjoner. Bright skal levere AV-utstyr, digital skilting og sceneteknikk til det nye Munchmuseet.
Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om
Viktig med gode tekniske løsninger
Det nye Munchmuseet skal gi gode kunst- og kulturopplevelser, og da er det viktig med gode tekniske løsninger til lyd, lys og formidling. Ny teknologi vil bidra til moderne museumsdrift og legge til rette for ulike typer arrangementer for et bredt publikum, sier Grimsby. Bright har bred erfaring og har designet, produsert og installert teknisk utstyr for ulike kulturbygg over hele Norden. Kontrakten med Bright Norway AS omfatter leveranse av et bredt spekter av AV-utstyr av høy kvalitet og robusthet til det nye museet blant annet:- Toppsystem for AV-styring
- AV over IP-infrastruktur
- Opptaksutstyr og streaming
- Digital skilting, inkludert programvare og hardware for produksjon/distribusjon av innhold
- AV-utstyr til ulike typer møteromsfunksjonaliteter
- AV-utstyr til amfi og hovedsal, inkludert sceneteknikk
- Fastmontert og digital teleslynge
- Mobil utstyrsbase for fleksibel scenerigg og installasjoner
- Visningsenhet for audioguide
- Nettbrett til digital produksjon
- Samt diverse andre AV-løsninger
- Byggherre: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
- Prosjektledelse: ÅF Advansia AS
- Arkitekt: estudio Herreros
- Interiørarkitekt: Scenario
- IKT-rådgiver: Rambøll AS
- Bruttoareal: 26 300 m2
- Etasjer: Museumstårnet 13 et., podiet 3 et.
- Byggeperiode: 2015 2019
- Åpner for publikum våren/sommeren 2020
- Publikumskapasitet: 500.000 per år, 2.000 per dag
- Miljø og energi: Energivennlig passivhus og minst 50 prosent reduksjon i CO2-utslipp i forhold til dagens byggepraksis. Bygget er et FutureBuilt-prosjekt og støttes av Enova SF.
Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her