Med mål om å gjøre smart lysstyring til allemannseie lanseres Eaton xComfort Bridge. Den nye løsningen gjør styring av lys via mobil eller nettbrett super enkelt, forklarer produktsjef for xComfort i Norge, Øystein Fischer Engebretsen.
Alt settes opp i appen xComfort Bridge, bemerker han.
Det eneste man trenger å gjøre er å skanne en kode som finnes på aktuatoren med mobilkamera. Elektrikere trenger altså ingen kurs, opplæring eller programmeringsverktøy for å sette opp xComfort Bridge, fortsetter Engebretsen.
I xComfort Bridge appen kan man sette opp ulike soner, som «kjøkken» og «førsteetasje». På den måten blir det enkelt å styre flere lys på en gang. Appen støtter dimming av lys og brukerdefinerte lysscener som «filmkveld» eller «romantisk middag», i tillegg til en forhåndsdefinert hovedbryter som gjelder for alle soner.
Vi ønsker å senke terskelen for å styre hjemmet på en mer intelligent måte. For mange er trådløs lysstyring via mobilen det første steget inn i «smarthusverden», forklarer Engebretsen.
Eaton xComfort Bridge kan kobles til 30 aktuatorer, og styre lys i seks rom. Mobilappen er gratis og støttes av både Apple og Android telefoner.
Dette er absolutt et satsningsprodukt for oss. Vi vil komme med flere oppdateringer som alle får nytte av så lenge man husker å oppdatere appen.
Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her
Smarthus er på vei til å bli allemannseie
Engebretsen har i 16 år arbeidet med smarthusteknologi. De siste tre som produktsjef for smarthussystemet Eaton xComfort som har levert trådløse smarthusløsninger i over 16 år. Han mener smarthus har gått fra å være forbeholdt velstående mennesker til å bli allemannseie. Da smarthus først kom på markedet var det eiere av store villaer som investerte i teknologien, nå finner man smarthusteknologi i alle typer boliger. Prisene har rast og flere har fått øynene opp for at det er en investering som øker verdien på boligen og som gjør hverdagen litt enklere. Vår nye løsning er faktisk så enkel at forbrukere selv kan sette opp trådløs lysstyring med xComfort Bridge, men da uten aktuatorer på innsiden av veggen, isteden må man benytte våre pluggbare aktuatorer. Aktuatorene er robuste og beregnet for livsløpsstandard med innebygget vern for overbelastning, overoppheting, overspenning og kortsluttning. Aktuatorene kan styres parallelt av trådløse lysbrytere som ikke trenger strømkabler eller veggbokser. Lysstyringen er en del av xComfort systemet som videre kan bygges ut til et fullverdig smarthus.Senker «smarthus-terskelen»
Eaton har tidligere lansert startpakker for smarthus. Det har gjort det enklere for forbrukerne å forstå hva smarthus kan muliggjøre. Satsningen er en suksess! Jeg tror smarthus fort kan oppfattes som stort, komplisert og massivt, men med startpakkene har vi gjort det lett for forbrukerne å styre boligen. Å installere trådløs styring går raskere enn konvensjonell kablet styring. Alle burde velge trådløs installasjon når nye bygg skal reises eller totalrenoveres. Installasjonen går raskere fordi man slipper kablingen. Det medfører at man får et mer moderne bygg til samme pris prisforskjellen hentes inn gjennom en smidigere installasjon. I tillegg vil bygget være klart for oppgraderinger til et fullverdig smarthus. Bedre kvalitet til samme pris altså, sier Engebretsen. Elektrobedriften Årnes Elektro sammenlignet nylig trådløs og kablet installasjon i to identiske nybygg. Resultatet var at det gikk 8 timer raskere å installere trådløs lys- og varmestyring sammenlignet med kablet installasjon i den 134 kvadratmeter store boligen. Omtrent 900 installatørbedrifter i Norge er sertifisert for å installere det trådløse smarthussystemet xComfort. Årlig kurses opp mot 350 elektrikere i xComfort installasjon.Kontakt oss når du har noe aktuelt vi kan skrive om Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her