Karoline Nystrøm inntok stillingen som ny administrerende direktør i Schneider Electric Norge i januar 2019. Hun har vært salgsdirektør i selskapet siden mars 2018, og ønsker nå å bruke sine ressurser til å lede selskapet videre gjennom det «grønne skiftet».
Jeg har en todelt bakgrunn med 10 år fra internasjonale dagligvarekjeder som Marks & Spencer, Tesco og Salisbury i tillegg til konsulentvirksomhet for Accenture i London. Etter å ha jobbet for Norges Gruppen her i Norge valgte jeg å fokusere på grensesnittet mellom forretningsutvikling og teknologi, og har blant annet jobbet for Telenor Digital og deres satsning på strømmetjenester, Comoyo i 2010. Dette var en av de første miljøene som satset tungt på digitalisering i Norge og var er verdifull skole for meg, sier Karoline Nystrøm, nyansatt administrerende direktør i Schneider Electric.
......... .
Skal ta ny teknologi ut i markedet
Nå tar Nystrøm fatt på nye spennende oppgaver i toppledelsen av Schneider Electric. For det første er det utrolig mange spennende muligheter forbundet med å ta grønn teknologi ut i markedet. Vi ligger langt fremme innen utvikling av grønn teknologi for mer energieffektive bygninger, og har en solid rekke av produkter som kommer til Norge. Jeg gleder meg veldig til å ta denne teknologien ut i det norske markedet, sier hun og utdyper: Grønn teknologi og energieffektivisering preger mye av det vi gjør. Det handler om å koble elektriske komponenter sammen med programvare for å kunne tilby maskinlæring og kunstig intelligens på toppen.Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev her
Fokus på kompetanseheving i alle ledd
Nystrøm peker på mange spennende teknologier, men at oppdatert kompetanse fortsatt er en utfordring i bransjen. Den største utfordringen er tilgang på kompetanse, både internt, blant samarbeidspartnere, eiendomsutviklere og sluttbrukere. Det handler om kompetanse i alle ledd for å finne de beste løsningene og for å vite hvordan teknologien fungerer optimalt. Dette er bakgrunnen for at kompetanseheving står øverst på prioriteringslisten vår, sier hun. For å ligge i forkant av både teknologi og kompetanse satser selskapet på digitale læringsplattformer både internt og eksternt. I fjor hadde vi 50 timer med opplæring per ansatt i Schneider Norge, noe som er en norgesrekord i opplæring. Vi er heldig som er del av et større internasjonalt system med blant annet e-læringsplattformer tilgjengelig i hele organisasjonen. Vi bruker også digitale plattformer og seminarer for opplæring av samarbeidspartnere, sier hun. Elektrifisering og energieffektivisering står høyt på agendaen både blant utbygger og politikere, og jeg tror veksten fra 2018 vil fortsette. Vi er veldig positive til utviklingen i 2019 og er godt posisjonert til å ta ytterligere markedsandeler, avslutter Nystrøm.......... .