Han sier at det gledelige er at påmeldte ikke hopper av, og blir med i januar. Dette tolker han som at kurset er svært aktuelt og har interesse.

Kurset som nå holdes 20. og 21. januar er lagt opp for branntekniske rådgivere, detaljprosjekterende og kontrollerende, forhandlere, leverandører og installatører, samt tilsynsmyndigheter, brukere av scenebygg, eiendomsselskapers drifts- avdelinger og innkjøpere til byggeprosjekter. Kurset er også meget aktuelt for personer som jobber i kultur- og konserthus samt pyroteknikere.

-Vi tar opp standarder, brannkonsept, sertifiseringsordninger og bruk av eksisterende brannalarmanlegg, sier Moen. Kurset tar for seg brannalarmstandard NS 3960 fra 2013 som omhandler brannalarm- prosjektering, installasjon, drift og vedlikehold.

Han forteller at erfaring viser at konseptansvarlig for brann ofte har mangelfull kunnskap om brannalarmanlegg og det ansvar denne rollen har for risikovurdering og utarbeidelse av plan for alarmorganisering.

-Vi har erfart at det kan være varierende kompetanse og ressurser på brannsikring, sier han.

Han mener at det er viktig å kjenne NS 3960 som ligger til grunn for ny sertifiseringsordning FG 750 for personsertifisering, og FG 760 for selskapssertifisering. Ny talevarslingsstandard er under utarbeidelse og vil komme ut i 2015. 

I tillegg vil det innføres sertifiseringsordning for uavhengig kontroll av brannalarmanlegg og tilleggsmodul for talevarsling. NS 3960 omhandler brannalarm- prosjektering, installasjon drift og vedlikehold og kom ut i 2013.

-Vi skal også ha en økt om standarder og bransjenormer, og ikke minst; en god økt med praktiske oppgaver, under kyndig veiledning, for å få øvelse i å lage egne planer for alarmorganisering.

På slutten av kurset kommer det en økt hvor både brannvesenet og et av landets største eiendomsselskaper sier litt om sine erfaringer og ønsker for en optimal situasjon.

Av programmet kan vi lese om risikovurdering - slik skal det gjøres, typiske feil som utføres og hvordan kan vi unngå feil, ved Håkon Winterseth, Firesafe AS. Jarl Tonning, Nokas BST AS tar opp hvordan bygge opp plan for alarmorganisering, hvordan bygges et brannalarmanlegg opp? hensikt med stille alarm og integrasjoner.

Prosess fra brannkonsept til ferdig installert anlegg og hvem har ansvar for hva? er temaer Trond Andersen, DiBK kommer inn på. Ny veileder for brannsikkerhet på scenebygg og galskapen med å slå av brannalarm når risikoen er som høyest, samt kan brannalarmsoner kobles ut og erstattes med brannvakt? Dette tar Kaare Syversen, Norsk Sceneteknikk AS, Håkon Winterseth, Firesafe AS og Jarl Tonning, Nokas BST AS i fellesskap.

Håkon Winterseth vil også snakke om plan for alarmorganisering, inkludert prosess og eksempler, risikovurdering og grunnlag for plan for alarmorganisering.

Brannkonsept og ivaretagelse av fungerende anlegg i driftsfasen, etablering av ulovlig praksis over tid og innstramning av praksis og økt fokus på etterlevelse av byggets forutsetninger er tema som Lars Haugrud, DSB tar opp.

Standarder innen brannfaget, hvilke har vi? og hvordan utføres dette arbeidet? ved en fra Standard Norge, og ny talevarslingsstandard NS 3961 under utarbeidelse, status og hvem er den beregnet for? ved Jarl Tonning, Nokas BST AS. Vidar Seterløkken, Siemens AS tar ny standard for Brannalarmanlegg NS 3960, utarbeidelse, innhold og omfang og praktisk anvendelse.

Han har også innlegg om bransjenorm for vedlikehold av brannalarmanlegg, sikkerhetsrapporter og vedlikeholdsoblat.

Finans Norge ved Håvard Grønstad skal snakke om krav til kompetanse, kurs og eksamen og uavhengig kontroll.

Carsten Due, Honeywell Life Safety AS har tema deteksjon i  forskjellige miljøer, aspirasjonsdeteksjon og linjedeteksjon samt fallgruber og muligheter.

Brannvesenets erfaring om at slik vil de ha det når de ankommer med blålysene på ved Dan Tore Lyseggen, Tromsø Brann og redning, og han vil gi svar på spørsmålet hva skal til for å få en optimal situasjon? Han vil også snakke om hvordan gjennomføres tilsynskontroll? ansvar og hyppighet, involvering, hvilke sanksjoner er fornuftig å bruke? og vurdering av dokumentasjon.

Hugo Haug, Omsorgsbygg Oslo KF representerer byggeiere, og hans innlegg handler nettopp om byggeiers erfaring, brukernes overdrevne respekt for bruk og betjening av brannalarmanlegg. Videre om bruk av “stammespråk” i kontroll - og vedlikeholdsrapporter, og blir rapportene lest og forstått, m og blir feil/mangler/anbefalinger utbedret.

Kurset er et samarbeid mellom Noralarm og Brannfaglig Fellesorganisasjon, og kurset har fortsatt ledige plasser - http://tfsk.no/kurs?view=kurs&id=1593