De som gleder seg over dette, sammen med GWEC (Global Wind Energy Council) er Norwea, som påpeker at den globale sysselsettingen knyttet til vindindustrien økte med 5 prosent i fjor, og gir dermed 1,1 millioner arbeidsplasser.
I tillegg til at vindkraftteknologien stadig blir bedre og billigere, har Norge en av verdens beste vindressurser og har derfor klart bygge Europas største og billigste vindkraftprosjekt på Fosen i Trøndelag. Prosjektet vil gi mellom 40-50 arbeidsplasser når parken er i drift, og Statkraft anslår at om lag 600 personer vil arbeide med utbyggingen i Sør-Trøndelag, skriver Norwea i en kommentar på sin hjemmeside.
- Norge har enormt gode vindressurser og kompetanse. Vi er glade for at vi nå omsetter den kompetansen til å produsere mer ren fornybar strøm, sier Bushra Butt, kommunikasjonsansvarlig i Norwea.
I forrige uke iverksatte Norsk Vind Energi byggestart i Egersund vindpark (112,2 MW). Parken bidrar til å snu trenden fra økende til fallende arbeidsledighet i Egersund kommune, den kommunen i Norge med høyest arbeidsledighet. Som en direkte konsekvens av oppstarten av vindparken sier den lokale entreprenøren Bertelsen og Garpestad at de nå går fra å måtte permittere 50 mann til å avlyse dette, og heller søke etter flere ansatte.
- Det er flere parker som kommer til å ta investeringsbeslutning i løpet av høsten, noe som vil bidra til økt sysselsetting i flere regioner som står i en krevende situasjon med høy arbeidsledighet, fortsetter Butt.
Norwea er en interesse- og bransjeorganisasjon som jobber for å fremme norsk fornybar energiproduksjon, og arbeider for å skape og opprettholde et modent og langsiktig vindkraftmarked i Norge.